Zde může být vaše reklama.

Po nové silnici jezdí řidiči přes Rudu nad Moravou

Po nové silnici jezdí řidiči přes Rudu nad Moravou

foto: Olkraj.cz

15. 08. 2021 - 10:00

Na Hanušovicku se řidiči od pátku 13. srpna projíždějí po nové silnici. Jde o cestu přes Rjdu nad Moravou a spojnici mezi Bohdíkovem a místní části Komňátka. Obě prošly náročnou rekonstrukcí. Oprava stála zhruba 50 milionů korun, pokryla ji dotace.

„Olomoucký kraj všemi možnými prostředky podporuje obnovu dopravní infrastruktury. O tom svědčí v poslední době další z opravených silnic v našem regionu, která zkvalitní život obyvatel Rudy nad Moravou i okolních obcí,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Cela stavba, která trvala od dubna do srpna letošního roku, byla rozdělená do několika projektů. V Rudě nad Moravou prošel rekonstrukcí úsek v délce téměř dvou a půl kilometru, mezi obcemi Bohdíkov a Komňátka se opravovaly necelé dva kilometry vozovky.

„Technologie opravy je výsledkem jednání projektanta se správcem silnice. Navržená byla s ohledem na dopravní zatížení vozovky, její celkové stáří a také finanční efektivita nákladů vynaložených na rekonstrukci komunikace,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha. 

Během stavby dělníci opravili také několik propustků a vytvořili nové vodorovné i svislé dopravní značení. Zároveň během rekonstrukce proběhla i částečná oprava chodníků.

Další články