Zde může být vaše reklama.

Počasí o víkendu: Rtuť teploměru vyšplhá ke dvanácti stupňům

Počasí o víkendu: Rtuť teploměru vyšplhá ke dvanácti stupňům

foto: Pixabay

19. 11. 2021 - 08:18

Víkend v Olomouckém kraji bude, co se týče teplot, na druhou polovinu listopadu poměrně teplý. Na některých místech budou teploměry ukazovat i 12 stupňů Celsia. Jaká je předpověď meteorologů?

Během pátku bude většinou zataženo, občas se může objevit déšť. Od severozápadu přes den dojde postupně k ustávání srážek a místy i ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi 8 až 11 °C, na horách bude 2 až 6 °C. Mírný západní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s, místy, zejména od vyšších poloh s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu ukazuje, že by mělo být zataženo až oblačno, postupně místy polojasno. Na horách se místy objeví mrholení a mlhy. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 9 až 12 °C, na horách pal teploměr bude ukazovat 3 až 7 °C. Mírný západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s, během dne bude slábnout.

Neděle přinese podle předpovědi zataženo až oblačno, ojediněle, odpoledne místy, se může projevit také polojasno. V noci a ráno by měli hlavně řídiči počítat s tím, že se mohou místy objevit mlhy. Nejnižší noční teploty budou mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak vyšplhají od 5 až do 9 °C. Slabý, během dne mírný jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s, od vyších poloh bude foukat s nárazy až 15 m/s.

Další články