Zde může být vaše reklama.

Počasí v kraji? Kolem nuly a se sněhem

Počasí v kraji? Kolem nuly a se sněhem

foto: Lukáš Blokša

09. 12. 2021 - 09:22

Během následujících dnů by v Olomouckém kraji mělo pravidelně sněžit, bílá pokrývka pak na různých místech vydrží podle toho, zda bude nad nebo pod nulou.

Během čtvrtečňího dne má být podle zveřejněné předpovědi zataženo, od jihu se počítá se sněžením, místy vydatnějším. Nejvyšší teploty se budou přes den pohybovat mezi -1 až +2 °C, na horách bude -5 až -1 °C. Slabý proměnlivý vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s.

V pátek má být podle meteorologů zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle se slabým sněžením. Během dne se objeví přechodně místy polojasno. Večer opět dojde k přibývání oblačnosti a ojediněle se může objevit i slabé sněžení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi -2 až +1 °C, na horách hude -5 až -1 °C.

V sobotu bude podle současné předpovědi meteorologů převážně zataženo nízkou oblačností, ojediněle mrznoucí mlhy a slabé sněžení. Během dne může být ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -2 až -6 °C, při zmenšené oblačnosti bude kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na -3 až +1 °C. Slabý jižní až jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti do 4 m/s.

Meteorologové také upozorňují, že v noci a ráno se bude ojediněle tvořit náledí nebo zmrazky.

Další články