Zde může být vaše reklama.

Počet potvrzených aktuálně nakažených klesá ke stovce

Počet potvrzených aktuálně nakažených klesá ke stovce

foto: Lukáš Blokša

17. 05. 2020 - 12:00

Podle dat z včerejší osmé hodiny večer, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 714 případů, vyléčených pak je celkem 586 osob. Aktuálně potvrzených nakažených tak je128 lidí. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je se od počátku pandemie nakazilo celkem 242 osob.

Zdravotníci v kraji provedli testy u celkem 15 023 lidí, z toho se u 714 nákaza koronavirem potvrdila. Počet pozitivních testů tak momentálně tvoří necelých pět procent z celého množství. 586 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 242 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 131 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 96 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články