Zde může být vaše reklama.

Počet potvrzených nakažených se v kraji blíží pěti stům

Počet potvrzených nakažených se v kraji blíží pěti stům

foto: Archiv redakce

09. 04. 2020 - 09:00

Podle dat ze včerejší dvaadvacáté hodiny, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo nakažených už na celkem 476 případů. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě potvrzených nakažených. Mezi další nejzasaženější oblasti patří Litovel a Uničov, města, která strávila 14 dnů v karanténě.

Čísla potvrzených nakažených roustou také díky tomu, že se v kraji více testuje. Celkem už bylo v kraji otestováno na 4005 osob, z toho se u 476 nákaza koronavirem potvrdila. Z počtu testovaných tak nákaza byla potvrzená u zhruba jedenácti procent z nich. Celkem čtrnáct pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit. Pět lidí, kteří byli nakažení koronavirem, podle údajů, které pravidelně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví, zemřelo.

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, celkem 205. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 113 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde bylo potvrzeno celkem 57 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Prvím potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články