Zde může být vaše reklama.

Počet uzdravených se v kraji blíží stovce

Počet uzdravených se v kraji blíží stovce

foto: Archiv redakce

14. 04. 2020 - 20:00

Podle dat z dnešní devatenácté hodiny, které kraj zveřejnil na webu věnujícímu se nákaze koronaviru v Olomouckém kraji, stouplo číslo potvrzených nakažených už na 587 případů, vyléčených pak je celkem 92 osob. Největší čísla hlásí Olomouc, kde je už přes dvě stě takových případů.

Celkem už v kraji bylo otestováno na 6443 osob, z toho se u 587 nákaza koronavirem potvrdila. Počet pozitivních testů tak momentálně tvoří zhruba devět procent z celého množství. 92 pacientů už se z nemoci dokázalo zotavit. Osm lidí, kteří byli nakažení koronavirem, podle údajů, které pravidelně aktualizuje Ministerstvo zdravotnictví, zemřelo.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Do hospod a ke kadeřníkovi už 25. května!

Nejvyšší počty nakažených v rámci obcí s rozšířenou působností hlásí Olomouc, jde o 237 případů. Druhá je v tomto žebříčku Litovel se 117 potvrzenými případy, na třetím místě je Uničov, kde mají potvrzeno 63 případů. Nejnižší možná čísla, tedy nulu, pak mají Konice a Lipník nad Bečvou.

Pokud bychom čísla studovali po okresech, nejpostiženější je Olomouc, kde je 461 potvrzených nakažených, na druhém místě by byl okres Šumperk se sedmačtyřiceti případy, až pak by se seřadily Prostějov a Přerov s 41, respektive 28. Nejlépe v tomto porovnání vypadá Jeseník, kde je 10 potvrzených případů nákazy.

ČTĚTE také: Látal: Hráčům budou chybět herní tréninky

Olomoucký kraj dnes hlásí 305 nakažených mužů a 282 nakažených žen. To vše jsou samozřejmě potvrzené případy.

Prvním potvrzeným nakaženým pacientem v celém kraji se stal 10. března Japonec, který byl hospitalizovaný v prostějovské nemocnici. Mezi nejzávažnější případy patřil nakažený lékař z urgentního příjmu olomoucké fakultní nemocnice a čtrnáctidenní úplná karanténa Litovle, Uničova, Červenky a dalších osmnácti obcí.

Další články