Zde může být vaše reklama.

Řídím, piju nealko pivo Police se zaměřila také na alkohol u cyklistů

Police se zaměřila také na alkohol u cyklistů

foto: pcr.cz

22. 07. 2022 - 14:23

Ve středu se uskutečnila u cyklostezky v Dolních Studénkách na Šumpersku dopravně preventivní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo“. Policisté šumperského dopravního inspektorátu se při kontrole zaměřili na všechny účastníky silničního provozu, ale především na cyklisty. Na akci se také podíleli policejní preventista a krajský koordinátor BESIP Ing. Miroslav Charouz.

Jedná se o tradiční kampaň, při které policisté letos již podvanácté odmění odpovědné řidiče, cyklisty, vodáky a návštěvníky větších společenských akcí za jejich příkladné chování nealkoholickým pivem a testerem. Díky tomuto preventivnímu projektu, který organizuje Český svaz pivovarů a sladoven za podpory Policie ČR a BESIP Ministerstva dopravy ČR, se postupně snižuje počet nehod způsobených v důsledku konzumace alkoholických nápojů. Účastníci silničního provozu jsou odměněni za svůj odpovědný přístup a to je motivuje ve svém přístupu pokračovat.

Hlavním cílem tohoto projektu je snížení nehodovosti a zejména následků dopravních nehod cyklistů.  Při středeční akci měli účastníci vše v pořádku a policisté je tak nemuseli pokutovat, ale naopak je odměnili nealkoholickým pivem a alkohol testerem. Tyto akce plánuje policie v celém kraji a budou probíhat v průběhu celého léta.

Další články