Zde může být vaše reklama.

Policejní zebra opět radí dětem, jak bezpečně přes silnici

Policejní zebra opět radí dětem, jak bezpečně přes silnici

foto: Policie ČR - Olomouc

05. 09. 2021 - 11:36

Letní prázdniny skončily a školáci se opět vrátily do školních lavic. Vzhledem k tomu, že začátek školmého roku bývá hektičtější a je doprovázený zvýšenou intenzitou silničního provozu, vyrazili do ulic opět policisté, aby poučili děti školou povinné, jak správně přecházet silnici.

"Menší děti jsou vzhledem ke své výšce a také tomu, že se orientaci v provozu a odhadování rychlosti přijíždějících vozidel teprve učí, nezranitelnějšími účastníky silničního provozu. A právě v tomto a následujícím období je naší snahou věnovat zvýšenou pozornost dopravní výchově a vysvětlit dětem jak se bezpečně chovat v silničním provozu, aby se vždy v pořádku vrátily domů," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

"Nejen v blízkosti škol, ale také na vytipovaných rizikových místech v rámci celého našeho kraje jsme proto v těchto dnes zintenzivnili dohled nad dodržováním pravidel silničního provozu," doplnila Vybíhalová.

Děti, které policisté osloví, obdrží pracovní materiály, které jsou pro ně v rámci projektu Zebra se za tebe nerozhlédne připravené. Dostanou ale i reflexní prvky, které mohou zvýšit viditelnost malých účastníků silničního provozu.

"V dopravní výchově budeme pokračovat i v následujícím období, a to formou seminářů přímo ve školách či školních družinách," uzavřela Vybíhalová.

Další články