Zde může být vaše reklama.

Zkontrolovali 900 vozidel Policie chytala piráty silnic

Policie chytala piráty silnic
Policie udělila pokuty v celkové výši 191 500 korun (Ilustrační foto)

foto: PČR

16. 06. 2020 - 08:02

V minulém týdnu v našem kraji policie zasahovala proti pirátům silnic. Sto třicet policistů přistihlo 330 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost. Nejvyšší naměřenou rychlost měla Škoda Octavia na dálnici D35 u Olomouce a jela téměř dvě stě kilometrů v hodině.

Během pěti dní policejní hlídky zkontrolovaly téměř 900 aut, jejichž řidiči se ve 468 případech dopustili přestupku. U 374 z nich policisté přistoupili k řešení na místě pomocí pokuty. A v celkém součtu policisté vybrali 191 500 korun. Ostatní přestupky budou řešeny ve správním řízení.

„Tři sta třicet řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost. Jedním z nich je osmadvacetiletý řidič vozidla Škoda Octavia, který ve čtvrtek 11. června odpoledne uháněl na dálnici D35 u Olomouce téměř dvě stě kilometrovou rychlostí,“ řekl pro Deník policejní mluvčí Libor Hejtman. Za takto překročenou rychlost řidiči hrozí ztráta řidičského průkazu a pokuta pět až deset tisíc korun.

Dva z kontrolovaných řidičů byli pod vlivem alkoholu a další dva užili před jízdou jinou návykovou látku. Celkem 57 automobilů bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Při nepoužití bezpečnostních pásů bylo přistiženo 16 řidičů a 13 vozidel na dálnici nemělo dálniční známku.

Podobné akce plánuje policie i v dalších dnech.

Další články