Zde může být vaše reklama.

Policie hlídkuje na 170 místech po celém kraji

Policie hlídkuje na 170 místech po celém kraji

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

01. 03. 2021 - 13:20

250 policistů je od dnešního rána v terénu a na 170 místech kontrolují dodržování opatření proti koronaviru, která jsou právě ode dneška v platnosti a týkají se omezené možnosti pohybu. V úterý a středu by se do akce měli zapojit také vojáci a celníci.

"V rámci Olomouckého kraje je do bezpečnostního opatření v souvislosti s omezením volného pohybu osob zapojeno aktuálně zhruba 250 policistů, kteří provádějí kontroly na 170 vytipovaných místech. Jedná se o dálnice, silnice I., II. a III. třídy. Všechna stanoviště nejsou obsazena po celý den. Každá hlídka má přidělená dvě až tři stanoviště, na nichž střídavě zajišťuje výkon služby. Hlídka se pohybuje mezi danými stanovišti v nepravidelných časových intervalech, a to dle aktuální potřeby," uvedla ke kontrolám Jitka Dolejšová, vedoucí oddělení tisku a prevence na krajském policejním velitelství.

Ta zároveň prozradila, že je předběžně domluvená spolupráce s Armádou České republiky, případně Celní správou.

V úterý a středu by se tak na území Olomouckého kraje mělo do pomoci zapojit také 400 příslušníků Armády České republiky a zhruba 20 příslušníků Celní správy. Kontroly budou probíhat nejen na hranicích okresů, ale policisté budou namátkově kontrolovat i cestující vlakovými a autobusovými spoji mimo okresy.

"Policisté se zaměřují v rámci běžného výkonu služby na dodržování veškerých opatření vlády na území měst a obcí," zakončila Dolejšová.

Další články