Zde může být vaše reklama.

Kamerové záběry Policie ví, kdo se pohyboval v zakázané zóně uzavřené oblasti

Policie ví, kdo se pohyboval v zakázané zóně uzavřené oblasti

foto: Archiv

21. 03. 2020 - 20:05

Vláda zavedla v posledních dnech tvrdá opatření ve snaze zabránit šíření koronaviru. Jedno z nejtvrdších opatření pak dopadlo na jednadvacet obcí včetně Litovle, Uničova a Červenky. Policie z nařízení hygieny oblast uzavřela. Přesto se stále najdou jedinci, kteří se neoprávněně snaží dostat buď tam, nebo ven.

"Policisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje opětovně děkují všem občanům, kteří dodržují nařízení spojená s nouzovým stavem v našem kraji a celé republice a také za pochopení, vstřícnost a uznání, které nám v tuto náročnou dobu projevujete. Moc si toho vážíme," uvedla policistka Jitka Dolejšová.

"Současně se i přesto stále objevují případy, kdy někteří lidé upozornění, zákazy a nařízení nerespektují. V uzavřených lokalitách na Litovelsku a Uničovsku, které jsou nepřetržitě monitorovány, jsme zaznamenali skupinku osob, která se pohybovala v zakázané zóně. Osoby jsou ztotožněny, jejich jednání policisté zadokumentovali a bude postoupeno příslušnému správnímu orgánu k vyřízení," doplnila.

Respektujte, prosím, veškerá nařízení, která jsou v souvislosti s  nouzovým stavem pro celou republiku vyhlášena! V případě jejich nedodržování policie nebude znovu tolerantní, ale přistoupí k postihům. Správní orgán může dle charakteru přestupkového jednání uložit sankci až do výše 3 miliónů korun.

Další články