Zde může být vaše reklama.

Policisté chystají časté a přísné kontroly i přes víkend

Policisté chystají časté a přísné kontroly i přes víkend
Policejní hlídka na hranicích okresů.

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

05. 03. 2021 - 15:30

Řidiči podle policistů nemohou ani přes víkend počítat s tím, že by ubylo kontrol. Naopak, podle policejní mluvčí Marie Šafářové se musí připravit na to, že budou policisté stejně přísní, jako během pracovního týdne. To v případě, že někoho napadne vyjíždět na výlety mimo svůj okres. V případě porušení přijatých vládních nařízení hrozí provinilcům na místě pokuta až deset tisíc korun.

"Na dodržování všech omezení vyhlášených v souvislosti s epidemií Covid-19, zejména omezení volného pohybu osob, budeme důsledně dohlížet i během víkendu. V rámci běžného výkonu služby se zaměříme také na kontroly turisticky oblíbených lokalit v celém Olomouckém kraji," informovala Šafářová.

Policisté mohou podle Šafářové v případě porušení vládních nařízení uložit blokovou pokutu až do výše deset tisíc korun, pokud ji oznámí ke správnímu orgánu, může to být až dvojnásobek.

"Doposud jsme se při kontrolách setkali u většiny občanů s pochopením. Lidé vesměs chápou, že policisté nejsou od toho, aby jim záměrně ztěžovali život, ale že chceme společně zabránit dalšímu šíření nemoci. Věříme, že tomu tak bude i nadále," doplnila Šafářová.

Další články