Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali dodržování zákonů v horských střediscích

Policisté kontrolovali dodržování zákonů v horských střediscích

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

30. 01. 2022 - 16:44

S blížící se dobou jarních prázdnin a lyžařských výcviků míří do lyžařských areálů stále více sjezdařů, běžkařů, sáňkařů či turistů, nadšených z procházek na čistém horském vzduchu. Jako každoročně se v tomto období do lyžařských center vydávají také policisté, aby návštěvníky hor upozornili zejména na rizika spojená s krádežemi zimního vybavení. 

"Na specifické zimní podmínky v těchto místech se důkladně připravili a svůj výkon služby jim přizpůsobili také policisté z obvodního oddělení ve Velkých Losinách. V průběhu pátečního odpoledne se i přes nepřízeň počasí vydali do lyžařských středisek v Koutech nad Desnou, Klepáčově, Přemyslově a také na Červenohorské sedlo," uvedl policejní preventista Ladislav Jílek.

Cílem těchto preventivních kontrol je upozornit návštěvníky hor na rizika spojená s odkládáním lyžařského vybavení před restauračními zařízeními a na lyžařské věci viditelně umístěné v zaparkovaných vozidlech, které se mohou stát snadnou kořistí zlodějů. Návštěvníkům dále byly rozdány informační letáky s doporučením, jak se mají na horách chovat a čeho by se měli vyvarovat.

"Kontrola byla také zaměřena na bezpečnost v silničním provozu, zejména pak na parkování řidičů v blízkosti lyžařských středisek a na to, zda mají motoristé vozidla řádně vybavena na provoz v zimním období. V neposlední řadě policisté dohlíželi na dopravní obslužnost na příjezdových cestách do lyžařských středisek. V rámci bezpečnostního opatření policisté ke kontrolní činnosti využili také policejní čtyřkolku opatřenou pásy," dodal Jílek.

Přestože i v letošním roce je znatelný úbytek návštěvníků, policie připomíná, že obezřetnost se vyplatí.

Další články