Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali, jestli řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu

Policisté kontrolovali, jestli řidiči nejezdí pod vlivem alkoholu

foto: Policie ČR

28. 07. 2020 - 09:00

Policisté ve snaze snížit počet dopravních nehod v Olomouckém kraji během letních prázdnin připravili na uplynulý víkend několik dopravně bezpečnostních akcí pro celý region. V rámci nich se zaměřili na řidiče osobních i nákladních aut, motocyklů i autobusů.

"V pátek 24. července se dopravní policisté v noci zaměřili na kontrolu řidičů, zda neřídí pod vlivem alkoholu nebo jiných návykových látek v Přerově. Z 215 kontrolovaných motoristů přistihli dva řidiče pod vlivem alkoholu a jednoho pod vlivem drog," prozradil k akci mluvčí policie Libor Hejtman.

V sobotu a neděli na Červenohorském Sedle policisté zacílili na řidiče motocyklů. Akce byla spojená s prevencí a policisté a krajský koordinátor BESIP zde společně s motocyklovým závodníkem Lukášem Peškem představil kampaň LIMIT.

"Další dopravně bezpečnostní akce proběhla o víkendu v rámci mezinárodní spolupráce organizace TISPOL. Opatření směřovalo zejména na kontrolu autobusů a nákladní dopravy. Během dvou dnů čtyři desítky policistů zkontrolovaly přes 200 vozidel v Olomouckém kraji. Policisté zjistili 41 dopravních přestupků, z nichž 31 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 21 000 korun. Zbývajících deset přestupků oznámili do správního řízení. Pod vlivem alkoholu přistihli dva řidiče osobních vozidel," doplnil.

Pět aut bylo v nevyhovujícím technickém stavu. Tři řidiči nákladních vozidel nesprávně používali tachograf a dva nedodrželi předepsané bezpečnostní přestávky. Z deseti kontrolovaných autobusů jeden řidič nesprávně používal tachograf.

Další články