Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali řidiče, třetina z nich chybovala

Policisté kontrolovali řidiče, třetina z nich chybovala

foto: Policie ČR

17. 05. 2020 - 09:11

Celkem osmadvacet přestupků u pětasedmdesáti kontrolovaných aut zjistili polisté na území Olomouckého kraje během pátečního dopoledne. V rámci dopravně bezpečnostní akce se zaměřili na kontrolu dodržování předepsané rychlosti, kontrolovali ale i dodržování pravidel na železničních přejezdech, používání bezpečnostních pásů, telefonování za jízdy. Jejich pozornosti neunikl ani technických stav aut.

"Akce proběhla od 15:00 do 18:00 hodin na Přerovsku. Přerovské dopravní policisty posílily hlídky z dopravních inspektorátů Olomouc, Prostějov, Šumperk, z dálničního oddělení Kocourovec a také z oddělení silničního dohledu odboru služby dopravní policie krajského ředitelství," prozradila základní informace o proběhlé akci policejní mluvčí Marie Šafářová.

"Akce byla vyhlášena v rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, ve snaze snížit počet tragických dopravních nehod a nehod s vážnými následky a v neposlední řadě ve snaze ovlivnit přetrvávající nekázeň účastníků provozu na pozemních komunikacích," doplnila.

Policisté během tří hodin zastavili a zkontrolovali celkem 75 aut a zjistili 28 dopravních přestupků. Pětadvacet přestupků vyřešili policisté uložením pokut ve výši 14 900 korun. Tři přestupky předaly k dalšímu šetření. Hned čtyřiadvacet přestupků se týkalo překročení maximální povolené rychlosti, ve čtyřech případech bylo vozidlo ve špatném technickém stavu.

Během tří hodin policejní hlídky zastavily a kontrolovaly celkem 75 vozidel. Zjistily 28 dopravních přestupků, z toho 25 bylo vyřízeno pokutami v příkazním řízení ve výši 14 900 Kč a 3 budou k dořešení postoupeny příslušnému správnímu orgánu. Ve 24 případech se jednalo o překročení maximální povolené rychlosti a ve 4 případech bylo vozidlo v nevyhovujícím technickém stavu.

Další články