Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali rychlost, hříšníků bylo přes stovku

Policisté kontrolovali rychlost, hříšníků bylo přes stovku

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

31. 01. 2022 - 12:01

Přes sto hříšníků načapali policisté během pátku a soboty v rámci dopravně-bezpečnostní akce, která se zaměřovala mimo jiné na dodržování povolené rychlosti na krajských silnicích. 

"V době od 28. do 29. ledna 2022 v rámci preventivního opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu a ve snaze snížit počet tragických dopravních nehod proběhla speciální krajská bezpečnostní akce zaměřená zejména na kontrolu dodržování povolené rychlosti jízdy motorových vozidel v obci a mimo obec," uvedl k akci mluvčí policistů Libor Hejtman.

Do kontrol se zapojilo přes padesát krajských příslušníků policie, kterým se podařilo zkontrolovat přes 300 vozidel. U více než poloviny z nich přitom zjistili, že došlo k dopravnímu přestupku. Konkrétně šlo o 185. 

"Z nichž 162 vyřešili příkazem na místě v celkové výši 94 000 korun. Zbývajících 23 přestupků oznámili do správního řízení. Nejvyšší povolenou rychlost překročilo 146 řidičů. Jedním z nich byl řidič osobního vozidla Mercedes, který v sobotu dopoledne projížděl Lipenskou ulicí v Olomouci rychlostí 94 km/h, tedy překročil nejvyšší dovolenou rychlost v obci o 40 km/h," prozradil Hejtman.

Řidič teď čeká, jaký mu bude uložen trest. Kromě pokuty ve výši 5 až 10 tisíc korun totiž může přijít i o řidičák. A to na dobu šesti měsíců až jednoho roku.

V několika případech hrál roli i alkohol a jiné návykové látky. "Policisté přistihli pod vlivem alkoholu 1 řidiče a další 2 pod vlivem jiných návykových látek," dodal Hejtman. Řidiči podle něj mohou počítat s tím, že s podobnými akcemi budou policisté i nadále pokračovat.

Další články