Zde může být vaše reklama.

Policisté kontrolovali technický stav aut

Policisté kontrolovali technický stav aut

05. 06. 2019 - 09:12

V pondělí a v úterý se policisté vydali do ulic mimo jiné proto, že v kraji proběhla dopravně bezpečnostní akce X - Technický stav, která byla zaměřená na kontrolu technického stavu osobních aut do 3,5 tuny. Z 362 zkontrolovaných aut zjistili přestupek u víc jak jedné třetiny.

"Do opatření se mimo policistů zapojili i pracovníci měřící expertní jednotky Ministerstva dopravy, dále pracovník z odboru dopravy Magistrátu města Olomouce a krajský koordinátor BESIP. Akce proběhla na dvou stanovištích v Olomouci - na ulicích Babíčkova a Černá cesta," uvedl krajský mluvčí policie Libor Hejtman.

"V průběhu akce policisté zkontrolovali 362 vozidel. Zjistili u nich 138 přestupků v dopravě, z toho 118 z nich vyřešili pokutou na místě v celkové výši 59 600 korun. Devatenáct řidičů oznámili do správního řízení. Nejčastějším přestupkem byl nevyhovující technický stav vozidla, celkem v 65 případech," doplnil Hejtman.

Osmnáct řidičů nepoužilo při jízdě bezpečnostní pás. Šestnáct řidičů jelo s motorovým vozidlem bez rozsvícených světel. Čtyři řidiči byli přistiženi při telefonování za jízdy. V jednom případě policisté přistihli řidičku pod vlivem alkoholu, u níž naměřili 1,52 ‰ a 1,49‰ alkoholu v dechu. Žena je podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za které ji hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další články