Zde může být vaše reklama.

Policisté na Červenohorském sedle kontrolovali motorkáře

Policisté na Červenohorském sedle kontrolovali motorkáře

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

07. 07. 2020 - 09:00

Pokud jste v sobotu mezi devátou ráno a půl šestou večer jeli přes Červenohorské sedlo, mohlo se vám stát, že vás zastaví policejní hlídka. Už tradičně zde totiž probíhala dopravně bezpečnostní akce, tentokrát pod názvem MOTO-ČH SEDLO, červenec 2020. Policisté se zaměřili ve větší míře na motorkáře, celkem pak odhalili 28 přestupků.

"Na dodržování zákona o provozu na pozemních komunikacích dohlíželo 14 policistů, dvoučlenná hlídka celního úřadu, pracovníci stanice technické kontroly a krajský koordinátor Besipu. Celkově se zkontrolovalo 125 vozidel, z toho 72 motocyklů. Policisté odhalili 28 přestupků, z nichž 16 se týkalo motocyklistů, z tohoto počtu byly 3 přestupky oznámeny příslušnému správnímu orgánu," prozradila k akci mluvčí policie Miluše Zajícová.

"Třem motorkářům, z důvodu špatného umístění registračních značek, byly uloženy 3 kauce v celkové výši 20 000 Kč. U 3 řidičů motorových vozidel bylo zjištěno požití návykových látek a u 1 řidiče, taktéž vozidla, bylo zjištěno požití alkoholických nápojů před jízdou," doplnila.

Celkem osmnáct přestupků vyřešili policisté na místě, a to takzvanou blokovou pokutou. Na těchto pokutách vybrali 11 tisíc korun.

Další články