Zde může být vaše reklama.

Co způsobí únava Policisté na Šumpersku řešili dvě dopravní nehody

Policisté na Šumpersku řešili dvě dopravní nehody

foto: Policie ČR - Šumpersko

22. 10. 2019 - 12:00

Policisté museli během včerejšího dne na Šumpersku řešit dvě nehody, u kterých hlavní roli sehrála únava řidičů. K jedné z nich došlo mezi Loučnou nad Desnou a Velkými Losinami, druhá se stala mezi Ostružnou a Brannou.

"Kolem osmé hodiny ráno havaroval s nákladním vozem přepravujícím písek na silnici mezi Loučnou nad Desnou a Velkými Losinami devětatřicetiletý řidič. V důsledku únavy se plně nevěnoval řízení a po projetí mírné pravotočivé zatáčky sjel vpravo do travnatého příkopu, kde poškodil dopravní značení (směrový sloupek) a následně narazil do dvou ovocných stromů. Havárie se obešla bez zranění. Způsobená škoda podle prvotního odhadu přesáhla částku 1 200 000 korun," uvedla k prvnímu z případů mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Krátce po poledni přemohla únava také osmadvacetiletého řidiče, který s vozem Fiat Ducato i s přívěsem havaroval na Hanušovicku, v úseku mezi Ostružnou a Brannou. V hlubokém travnatém příkopu, kterým protéká místní potok, skončil poté, co narazil do kamenné opěrné zídky nacházející se po pravé straně komunikace. Také v tomto případě se havárie naštěstí obešla bez zranění. Vznikla při ní škoda za předběžně 120 tisíc korun.

"Oběma přestupcům policisté za ohrožení bezpečnosti silničního provozu uložili pokuty," doplnila Vybíhalová.

Další články