Zde může být vaše reklama.

Policisté v kraji místo pokut rozdávali vánoční hvězdy

Policisté v kraji místo pokut rozdávali vánoční hvězdy
Policisté s květinami navštívili seniory.

foto: Policie ČR

30. 11. 2019 - 15:00

Ve čtvrtek navštívili policisté domovy pro seniory ve Šternberku, v Dolní Sukolomi a ve Velké Bystřici a rovněž klienty v Hospici na Svatém Kopečku. A nedorazili za nimi s prázdnou, neboť jim přivezli dárek v podobě vánočních hvězd, které se jim rozhodli věnovat policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Touto květinou, která je považována za symbol nadcházejících vánočních svátků, měli v úmyslu je především potěšit a zpříjemnit jim období adventu.

"Zmíněnou dobročinnou tradici jsme odstartovali v roce 2016, a každým rokem se setkává s velmi pozitivními ohlasy, neboť darovaná kytička vždy dokáže zahřát u srdce mnohdy osamělé klienty, kteří zde tráví i celé vánoční svátky. Akce proběhla ve velmi emotivní atmosféře a neobešla se bez uroněných slz dojetí," řekla mluvčí policie Lenka Vanková.

Při této příležitosti měli senioři s policisty možnost podiskutovat nejen o svých každodenních starostech i radostech, ale také se dozvěděli informace z oblasti jejich osobní bezpečnosti a prevence před kriminalitou. Na závěr si všichni vzájemně popřáli příjemné prožití nejkrásnějších svátků v roce.

"Darování vánočních hvězd nebylo však to jediné, čím Policie ČR mohla přispět na dobrou věc. Již samotným nákupem květin se policisté i občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zapojili do charitativní sbírky, která je určena na pomoc nemocným dětem v boji s leukémií, které se léčí na hematoonkologickém oddělení Dětské kliniky Fakultní nemocnice v Olomouci. Sbírku od roku 2014 každoročně organizuje nadace Šance a již několik let se do ní zapojují také policisté a občanští zaměstnanci v Olomouckém kraji. Zakoupené květiny si pak mohli ponechat nebo měli příležitost je dále věnovat právě seniorům ve vytypovaných zařízeních. V letošním roce se nákupem vánočních hvězd podařilo získat částku bezmála 64 tisíc korun," doplnila.

Tyto peníze budou stejně jako v předchozích letech využité na humanizaci hematoonkologického oddělení, na sociální pomoc rodinám či na financování rekondičních pobytů malých pacientů po léčbě. Celkový počet darovaných vánočních hvězd v celém Olomouckém kraji se vyšplhal na téměř tři stovky kusů, tyto budou průběžně darovány také do vybraných zařízení na Přerovsku, Jesenicku a Šumpersku.

Další články