Zde může být vaše reklama.

Policisté v Mohelnici kontrolovali chování chodců v provozu

Policisté v Mohelnici kontrolovali chování chodců v provozu

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

12. 01. 2020 - 12:00

"V rámci této bezpečnostní akce se zaměřujeme nejen na povinné používání reflexních prvků při pohybu chodců mimo obec za snížené viditelnosti, na přecházení na červenou nebo mimo přechod pro chodce v nepřehledných úsecích, ale také na přecházení železničních přejezdů, když svítí červená signalizace nebo jsou spuštěny závory," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Oslovené chodce policisté vybavují také reflexními páskami. Nejinak tomu bylo ve středu 9. ledna odpoledne v Mohelnici, kde tato akce proběhla v součinnosti s pracovnicemi odboru dopravy při Městském úřadu Mohelnice.

"Tyto v podstatě nejzranitelnější účastníky silničního provozu upozorňujeme také na často vídaný nešvar, kterým je přecházení silnice s mobilem v ruce nebo se sluchátky na uších. Mobil nebo poslech hudby přitom odvádí naši pozornost a nejsme tak schopni včas zareagovat na hrozící nebezpečí," doplnila.

Padlo také několik pokut. Dva chodce policisté přistihli při přecházení železničního přejezdu v době, kdy bylo v provozu červené osvětlení zabezpečovacího zařízení. Pokutě se nevyhnuli ani dva neosvětlení cyklisté, ale také dva řidiči, kteří neumožnili chodcům bezpečné a nerušené přejití přechodu.

Další články