Zde může být vaše reklama.

Správné přecházení ulice Policisté v těchto dnech opět dohlížejí na školáky

Policisté v těchto dnech opět dohlížejí na školáky

foto: Policie ČR

02. 09. 2020 - 10:15

Už několik let vždy na začátku školního roku probíhá v rámci celé České republiky dopravně preventivní akce s názvem Zebra se za tebe nerozhlédne. A Olomoucký kraj není výjimkou. Akce byla i v letošním roce zaměřená na nezletilé chodce.

"Letos je první týden nového školního roku pro mnoho dětí mimořádný, neboť se do školních lavic vrací téměř po šestiměsíční přestávce. Mohou se proto chovat zbrkle a neukázněně, což znamená nebezpečí zejména na přechodech pro chodce nebo poblíž silnic," prozradila mluvčí policie Lenka Vanková.

Upozorňujeme i ostatní účastníky silničního provozu, zejména řidiče, aby počítali se zvýšeným pohybem dětí v ulicích a dbali zvýšené opatrnosti zejména u přechodů pro chodce a v okolí  školských zařízení.

"Do akce jsou zapojeny hlídky policistů na území celého Olomouckého kraje. Jednotlivá stanoviště byla záměrně vytipována především u frekventovaných přechodů pro chodce v blízkosti škol, kde lze předpokládat zvýšený provoz a pohyb školou povinných dětí. Policisté při provádění preventivní činnosti svou pozornost zaměří nejen na dodržování správných pravidel při přecházení přes pozemní komunikaci, ale také obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích," doplnila policejní mluvčí.

Na uvedených preventivních aktivitách, které potrvají až do pátku, se v Olomouckém kraji podílí denně 80 policistů služby dopravní i pořádkové policie na teritoriu územních odborů Jeseník, Olomouc, Prostějov, Přerov a Šumperk.

Policejní hlídky, které v těchto dnech můžete potkat u přechodů pro chodce, dohlížejí zejména na nejmenší chodce. Oslovují je a zjišťují, zda vědí, jak mohou co nejbezpečněji přejít silnici. Děti od policistů dostávají drobné propagační materiály, které byly vytvořeny pro účely této preventivní akce.

Další články