Zde může být vaše reklama.

Přáslavice se mohou pochlubit opravenou školou

Přáslavice se mohou pochlubit opravenou školou

foto: Archiv Jitky Ivanové

24. 12. 2020 - 07:00

Přáslavická škola září novotou a optimistickou fasádou do podzimní šedi, zatímco dělníci odnášejí lešení a uklízejí svůj pracovní prostor. K opravě školy pomohly peníze z dotace ministerstva financí a zásadní rekonstrukce tak mohla proběhnout.

"Včera obec peníze obdržela na účet. Bylo to hektické a rychlé, plné výzev k řešení, ale stihli jsme to! Od 15.6. to byla jedna velká stavba s velmi podařeným výsledkem," napsala starostka obce na svém facebooku 18. prosince. 
 
Co všechno se udělalo?
 
Měnily se důležité rozvody, máme nové bezpečné rozvaděče a nouzové osvětlení a ve všech třídách stropní podhledy a nová světla příjemnější pro oči dětí," informovala starostka Přáslavic Jitka Ivanová na svém facebooku.
 
"Původní dosluhující lino ve čtvercích bylo nahrazeno novými podlahami, Všechny třídy dostaly nový, moderní nábytek a úložné prostory. Nové jsou i skoro všechny omítky," pokračovala ve výčtu změn.
 
Do školy se nově vchází moderními dveřmi s čipovacím systémem a bezpečnostními prvky s videotelefony ve třídách. Suterén školy dostal nová okna a čeká na svou příležitost, jak ho dál zlepšit a zvelebit. Budova je kompletně zateplená a má nové venkovní žaluzie a to přinese nemalé úspory na platbě za plyn a teplotní komfort ve třídách.
 
Jasně vidět je pak nová moderní fasáda. "Tento projekt čekal v šuplíku celých 7 let a jak jsem ráda, že tam byl. Musím poděkovat všem, kteří se i přes peripetie podíleli na tomto pěkném výsledku - zastupitelům, kteří mi dali důvěru jít do toho, ředitelce školy, místostarostce Hance, našim školnicím a učitelkám, dětem i rodičům za trpělivost, sousedům za shovívavost a nadhled," dodala.
 

Další články