Zde může být vaše reklama.

Předpověď počasí: Teploty kolem nuly, v neděli až sedm stupňů

Předpověď počasí: Teploty kolem nuly, v neděli až sedm stupňů

foto: Pixabay

11. 02. 2022 - 08:53

Pokud se o víkendu chystáte někam vyrazit, neuškodí vědět, jaké nás čeká počasí. Podle předpovědí meteorologů budou v nížinách teploty výrazně nad nulou, na horách se pak budou pohybovat kolem ní a lehce pod ní.

Během dnešního dne hlásí meteorologové v předpovědích převážně zataženo, od západu déšť, nad 700 metrů nad mořem, postupně nad 300 metrů nad mořem hlásí také sněžení. Odpoledne má být podle předpovědi oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky, pod 300 metrů nad mořem budou zpočátku i smíšené nebo dešťové. Nejvyšší teploty se vyšplhají mezi 5 až 8 °C, na horách bude lehce chladněji, teploměry by měly ukazovat -2 až +2 °C. Ráno slabý, během dne mírný jihozápadní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s, postupně se během dne bude měnit na západní až severozápadní a přechodně zesílí.

Na sobotu předpovědi hlásí oblačno až polojasno, odpoledne a k večeru vyjasňování. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách bude -5 až -1 °C. Slabý severní až severovýchodní, postupně jihovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 m/s, večer od vyšších poloh zesílí.

Meteorologové už vydali také předpověď na neděli. Podle té má být jasno až polojasno, ojediněle se může objevit nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 0 až -4 °C, v místech se sněhem a slabým větrem bude na teploměrech až kolem -7 °C. Nejvyšší denní teploty se pak vyšplhají mezi 3 až 7 °C. Mírný jižní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s, od vyšších poloh bude čerstvý s nárazy kolem 15 m/s, na horách bude foukat v rychlosti až 25 m/s.

Další články