Zde může být vaše reklama.

Předpověď počasí: Teploty vyšplhají až k osmi stupňům

Předpověď počasí: Teploty vyšplhají až k osmi stupňům

foto: Pixabay

25. 02. 2022 - 07:02

Obyvatele Olomouckého kraje čeká další relativně teplý víkend. V některých případech by rtuť teploměru mohla ukazovat až osm stupňů Celsia.

Na pátek meteorologové hlásí oblačno až zataženo, zpočátku dne se místy objeví přeháňky, v polohách nad 400 metrů budou smíšené a sněhové. Během odpoledne dojde k ustavání srážek a ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 5 až 8 °C, na horách budou -2 až +2 °C. Čerstvý jihozápadní, postupně západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 4 až 8 m/s, zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s a bude odpoledne slábnout.

Během soboty má být podle předpovědi převážně oblačno, místy se objeví sněhové přeháňky, v polohách pod 300 m budou k vidění i srážky smíšené. Večer nastane ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty se vyšplhají přes den k 4 až 7 °C, na horách -4 až 0 °C. Slabý, během dne mírný severní až severovýchodní vítr bude foukat v rychlostí 3 až 7 m/s.

Polojasno až skoro jasno, taková je dosavadní předpověď na neděli. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -2 až -6 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi 2 až 6 °C. Slabý, během dne mírný severní až severovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s.

Další články