Zde může být vaše reklama.

Předpověď počasí: V příštích dnech bude větrno a chladno

Předpověď počasí: V příštích dnech bude větrno a chladno

foto: Pixabay

04. 03. 2022 - 06:40

Meteorologové v předpovědích na příští dny upozorňují na chladné noci, kdy mohou teploty klesnout až k mínus deseti stupňům Celsia. Přes den bude o něco tepleji, ale přesto bude často teploměr ukazovat hodnoty spíš k nule.

Na dnešek meteorologové hlásí zataženo až oblačno a místy, zejména v severní polovině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, na horách srážky četnější. Pod 300 metrů mohou být přechodně i srážky smíšené. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách bude -5 až -1 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severní až severovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Během soboty má být podle předpovědi zataženo až oblačno, přechodně místy i polojasno. Místy se objeví občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, pod 300 metrů budou přechodně i srážky smíšené. Večer nastane ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách bude -5 až -1 °C. Slabý, během dne přechodně mírný severovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli hlásí skoro jasno až polojasno, přechodně oblačno, ojediněle se objeví sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi -4 až -8 °C, ojediněle ale může být až -10 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají mezi 0 až +4 °C. Slabý severovýchodní až severní vítr bude foukat v rychlosti 1 až 4 m/s.

Další články