Zde může být vaše reklama.

Předpověď počasí: Víkendové teploty budou kolem nuly

Předpověď počasí: Víkendové teploty budou kolem nuly

foto: Pixabay

17. 12. 2021 - 09:26

Víkend s teplotami kolem nuly mají před sebou obyvatelé Olomouckého kraje. Meteorologové hlásí, že na některých místech bude pršet, někde ale také sněžit.

Během pátku předpověď hlásí polojasno až oblačno. Na severu a na horách má být až zataženo a občas se může objevit slabé sněžení, pod 500 metrů nad mořem slabý déšť nebo mrholení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 3 až 6 °C, na horách budou -4 až 0 °C. Mírný severozápadní až severní vítr bude foukat v rychlosti 3 až 7 m/s.

Na sobotu meteorologové předpovídají polojasno až skoro jasno, odpoledne od severu oblačno. Na severu a na horách má být podle meteorologů zataženo až oblačno a ojediněle se může objevit slabé sněžení nebo mrholení. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách budou -3 až +1 °C. Mírný severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 m/s.

V neděli má být podle předpovědi oblačno až zataženo, ojediněle se může objevit slabý déšť, k večeru od severu budou srážky četnější a nad 600 metrů nad mořem budou sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od +2 do -2 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají mezi 3 až 7 °C. Mírný západní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 m/s se bude měnit na severozápadní.

Další články