Zde může být vaše reklama.

Předpověď v kraji: Očekává se sníh i déšť a teploty nad nulou

Předpověď v kraji: Očekává se sníh i déšť a teploty nad nulou

foto: Lukáš Blokša

28. 01. 2022 - 07:47

Přichází další víkend a my pro vás máme předpověď počasí v Olomouckém kraji na příštích několik dnů. Sněhové přeháňky se budou střídat s těmi dešťovými, teploty se na většině území kraje budou pohybovat nad nulou.

Předpověď na pátek ukazuje, že v Olomouckém kraji bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, místy sněhové přeháňky. V polohách pod 400 metrů budou přechodně i srážky smíšené nebo dešťové. Večer dojde k ubývání srážek a místy i oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách -5 až -1 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s, na horách kolem 25 m/s, na hřebenech až kolem 30 m/s. Večer vítr částečně zeslábne.

Během soboty očekávají meteorologové oblačno až zataženo. Na horách se mohou ojediněle objevit sněhové přeháňky. Během dne postupně dojde na většině území ke sněžení, které bude pod 1100 m přecházet v déšť se sněhem nebo déšť. Na horách budou i srážky mrznoucí. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 2 až 5 °C, na horách -1 až +3 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr v rychlosti 2 až 6 m/s bude během dne zesilovat. Večer bude foukat čerstvý vítr v rychlosti 4 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách 20 až 25 m/s.

Během neděle má být podle předpovědi zataženo až oblačno, místy se má objevit občasný déšť, postupně přeháňky, zpočátku v polohách nad 1100 m, postupně ve všech polohách sněhové. Odpoledne a večer nastane ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty se vyšplhají mezi 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 2 až 6 °C. během dne dojde k ochlazování. Zpočátku čerstvý jihozápadní, postupně silný západní až severozápadní vítr bude foukat v rychlosti 8 až 12 m/s, místy bude s nárazy kolem 20 až 25 m/s, na horách až kolem 35 m/s. Večer bude vítr slábnout.

"Od středních poloh místy tvorba sněhových jazyků," stojí v komentáři meteorologů k nedělnímu počasí v kraji.

Další články