Zde může být vaše reklama.

Perný den policistů Přepadl taxikáře a ujel, chytili ho až na Slovensku

Přepadl taxikáře a ujel, chytili ho až na Slovensku
Policisté chytili ujíždějícího lupiče až na Slovensku u Malacek. Pomohla jim hradba z kamionů, která řidiče donutila zastavit.

foto: Policie ČR

27. 07. 2019 - 06:00

Ve středu 24. července jen pár minut před patnáctou hodinou dvaačtyřicetiletý řidič taxislužby na linku 158 oznámil, že byl přepaden. Zákazník, kterého přivezl na parkoviště taxi před vlakové nádraží v Hranicích, jej pod pohrůžkou zbraně přinutil k vydání vozidla Škoda Fabia a peněženky.

Věcí se okamžitě začali zabývat policisté z územního odboru Přerov, kteří vyhlásili pátrání po vozidle a tehdy neznámém pachateli. Na to ihned reagovali kolegové z okolních okresů a krajů. Policisté z Olomouckého a z Moravskoslezského kraje si předávali poznatky k tomuto činu. Na základě zjištěných informací se jim podařila zjistit totožnost podezřelého, po kterém vyhlásili celostátní pátrání. V průběhu několika málo desítek minut byl zjištěn pohyb podezřelého v Břeclavi, kde se jej břeclavští policisté snažili zkontrolovat. Řidič však nereagoval na opakované výzvy policistů k zastavení a při pronásledování naboural do policejních vozidel. Pokračoval v ujíždění a najel na dálnici D 2 ve směru na Slovensko. Vzápětí přejel přes hraniční přechod Lanžhot do Slovenské republiky. Hned na to policisté České republiky a policie Slovenské republiky řidiče zadrželi za použití donucovacích prostředků.

Pachatelé si mnohdy myslí, že překročením státní hranice se vyhnou zadržení ze strany Policie České republiky. Na základě mezinárodních smluv o přeshraničním pronásledování může Policie ČR podezřelé v zahraničí zadržet. Což se stalo v tomto případě.

Podezřelým je čtyřiačtyřicetiletý muž z Novojičínska, který již byl v minulosti několikrát trestán pro trestnou činnost. Po vydání Evropského zatýkacího rozkazu bude předán orgánům do České republiky.

Zadržený muž je podezřelý ze zvlášť závažného zločinu loupež dle § 173 odst. 1 trestního zákoníku, za který mu hrozí trest odnětí svobody na dvě léta až deset let.

Další články