Zde může být vaše reklama.

Převrácený náklaďák zatarasil cestu mezi Bušínem a Písařovem

Převrácený náklaďák zatarasil cestu mezi Bušínem a Písařovem

foto: Policie ČR - Olomoucký kraj

10. 03. 2022 - 07:30

Havárie nákladního vozidla v úterý 8. března zablokovala na více jak pět hodin silnici I/11 mezi obcemi Bušín a Písařov.

"Devětačtyřicetiletý řidič jel před osmou hodinou ráno s nákladní soupravou od Písařova směrem na Bušín. Dle jeho vyjádření v klesání na rovném úseku začal brzdit před zatáčkou. Po sešlápnutí brzdového pedálu se zasekla pravá strana hnací nápravy a v důsledku toho se souprava převrátila na pravý bok napříč přes komunikaci. Přitom se také vysypal náklad - přepravovaná zemina. Při havárii došlo k poškození svodidel a silničního břehu," uvedla k nehodě mluvčí policie Marie Šafářová.

"Řidič utrpěl zranění, které mu na místě ošetřil lékař zdravotnické záchranné služby. Další ošetření v nemocnici však odmítl. Jeho případné ovlivnění alkoholem policisté vyloučili dechovou zkouškou. Škoda na nákladní soupravě byla předběžně odhadnutá na 300 tisíc korun a na svodidlech a silničním břehu na 15 tisíc korun. Nehodu policisté vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení," dodala Šafářová.

Silnice byla kvůli havárii zcela uzavřena. Provoz policejní hlídky odkláněly na objízdné trasy. Zcela obnovit provoz se podařilo až kolem půl druhé odpoledne.

Další články