Zde může být vaše reklama.

Cyklistika Příkazy postaví novou cyklostezku

Příkazy postaví novou cyklostezku

foto: Archiv redakce - ilustrační foto

05. 08. 2020 - 08:03

Do podzimu májí být postaveny nové cyklostezky z Příkaz do Senice na Hané a na Skrbeň. Stavbu umožní dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

O slibované cyklostezce se hovoří už od roku 2018. Senice na Haná svou část stezky již postavila, ale obec Příkazy to z finančních důvodů zatím neudělala. To se ale díky Státnímu fondu dopravní infrastruktury změní. Cyklostezka by měla být hotová letos na podzim.

Trasa povede z centra obce Příkazy podél železnice a pak následně naváže na již existující část do Senice na Hané. „Cyklisté mohou dále pokračovat směrem na Náměšť na Hané nebo Velký Kosíř na jednu stranu, nebo směrem na Hynkov a do celého Litovelského Pomoraví na stranu druhou,“ sdělil Deníku místostarosta obce Josef Škrabal.

Kromě toho vznikne ještě další cyklostezka na opačnou stranu, směrem na Skrbeň. „Povede z východního okraje naší obce u bytovek podél polní cesty za středisko zemědělského družstva, tady odbočí k přejezdu přes železniční trať a dále podél trati až na hranici se Skrbení, kde se napojí na zpevněnou polní cestu,“ řekl Deníku Škrabal.

Díky cyklostezkám dojde ke zprůjezdnění úseku od Litovle až do Olomouce. Cyklisté tak mohou projet celou trasu po cyklostezkách, nebo místních komunikacích druhé třídy.

Stezky budou z 85 procent hrazeny ze Státniho fondu infrastruktury a celkové náklady překročí 9,5 milionů korun.

Další články