Zde může být vaše reklama.

HLASITÝ NESOUHLAS Protesty zemědělců pokračují. Do tří měst opět vjely traktory

Protesty zemědělců pokračují. Do tří měst opět vjely traktory

foto: Hanácký Večerník

20. 03. 2024 - 14:50

Nespokojení zemědělci dnes opět vyjeli s traktory a těžkou technikou do ulic měst v Olomouckém kraji. Připojili se tak k celoevropskému protestu, který upozorňuje na problémy v agrárním sektoru. Na farmáře v troubících traktorech a nákladních autech mohli dopoledne narazit řidiči v Olomouci, Přerově a Prostějově. Podobná akce se odehrála na konci února.

„Evropští i čeští politici a úředníci dělají závazná rozhodnutí, která zásadním způsobem omezují práci zemědělců a výrazně zvyšují jejich náklady. Již dávno byla překročena hranice, kterou jsou zemědělci schopni unést a letos řada z nich hospodaří se ztrátou, bojí se o svou vlastní budoucnost a existenci. A na rozdíl od politiků nesou za své podnikání a za lidi, které zaměstnávají, vlastní velkou odpovědnost,“ vysvětlil důvod protestů prezident Společnosti mladých agrárníků ČR David Brož.

Středeční protesty zemědělců se konají u příležitosti dnešního jednání Evropské rady. Zemědělské organizace tvrdí, že cílem protestů je upozornit na dlouho neřešené problémy pěstitelů a chovatelů a prohlubující se krizi v agrárním sektoru nejen na evropské, ale i na národní úrovni. Společně zemědělci v evropských zemích protestovali 22. února.

 

Další články