Zde může být vaše reklama.

Ředitel fakultky Havlík: Vrchol třetí vlny epidemie byl nejdelší

Ředitel fakultky Havlík: Vrchol třetí vlny epidemie byl nejdelší

foto: Archiv Romana Havlíka

08. 04. 2021 - 15:06

Profesor Roman Havlík, ředitel Fakultní nemocnice Olomouc, největšího zdravotnického zařízení v Olomouckém kraji, dnes na facebooku fakultky ve svém pravidelném video reportu informoval o vývoji pandemie v kraji i nemocnici.

"Minule avizovaný vrchol třetí vlny epidemie nakonec trval asi tři týdny. Ze všech tří vln byl nejdelším. Viditelný pokles hospitalizovaných přišel až v posledním týdnu," řekl na začátku Havlík.

Během března Fakultní nemocnice v Olomouci léčila přes 500 pacientů s koronavirem. Havlík poděkoval všem zapojeným pracovištím.

"Rád bych tentokrát vyzdvihl dvě z nich, která přišla o celý svůj lůžkový fond. Je to urologická a druhá chirurgická klinika. Druhá chirurgie je bez lůžek už dlouhou dobu," uvedl Havlík.

Ředitel fakultní nemocnice v pravidelném reportu řekl také, že vzhledem k současným počtům nově diagnostikovaných případů v Olomouckém kraji očekává v dalších týdnech pokračující pokles hospitalizací.

A teď k očkování...

"Naše očkovací centrum sbírá pozitivní ohlasy a denně aplikuje přes 500 vakcín," řekl ve videu Havlík. Na území Olomouckého kraje je v současné chvíli naočkováno přes 110 tisíc osob.

"Pokračuje v očkování chronicky nemocných pacientů. Vakcinaci podstoupily i dvě třetiny našich zaměstnanců, zbývající třetina je pravidelně antigenně testována. A díky tomu jsme zachytili třicet nových pozitivních nálezů," dodal Havlík.

Vyjádřil se také ke končícímu nouzovému stavu a pracovní povinnosti studentů.

"Opět chci poděkovat všem studentům, kteří nám pomáhají formou dohody o pracovní činnosti. A věřím, že většina z nich bude takto zapojená i nadále," řekl Havlík.

Následně ještě poděkoval za přání, které dostal z jednoho oddělení dětské kliniky.

ZDROJ: FNOL

Další články