Zde může být vaše reklama.

Ředitelství silnic a dálnic dalo letos za údržbu už 30 milionů

Ředitelství silnic a dálnic dalo letos za údržbu už 30 milionů

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

19. 03. 2021 - 06:27

Silničáři i nadále pokračují v údržbě dálnic a silnic první třídy. Letošní rok je v tomto ohledu rekordní,  Ředitelství silnic a dálnic za leden a únor ztratilo na údržbě už 30 milionů korun.

Letošní zima překonává ty minulé, což potvrzuje například vyúčtování prvních tří měsíců. Zimní údržba v Olomouckém kraji za prosinec, leden a únor vyšla ŘSD ČR na cca 30,5 milionu Kč bez DPH. Dva ze tří měsíců byly nyní dražší a celková suma peněz je letos zatím asi o 7 milionu vyšší než v uplynulé sezóně 2019/2020, kdy stačilo ve stejném období přibližně 23,5 milionu Kč.

"Náklady nejsou konečné, protože režim zimní údržby trvá až do konce března přesně podle zákona. Bez ohledu na závazné předpisy bude konečný účet vyšší, protože je a bude potřeba dále udržovat svěřené silnice bezpečně sjízdné," uvedl mluvčí ŘSD pro Olomoucký kraj Miroslav Mazal.

Meteorologové aktuálně varují před novou sněhovou pokrývkou, nejvíce napadne na Jesenicku a Šumpersku. V celém kraji mohou noční teploty stále klesat k nule.

Další články