Zde může být vaše reklama.

Řidiče v Hrabové na Zábřežsku kontrolovali Mikuláš s čertem

Řidiče v Hrabové na Zábřežsku kontrolovali Mikuláš s čertem

foto: Policie ČR - Šumpersko

06. 12. 2019 - 12:00

Velice netradiční silniční kontrolu mohli během čtvrtečního odpoledne v dopoledních hodinách zažít řidiči v Hrabové na Zábřežsku. Možná se mohli i vylekat, pokud si vzpomněli, jak jako malí zpívali básničku, aby dostali sladkost a ne brambory. Na dodržování pravidel silničního provozu totiž spolu s policisty a dětmi ze základní školy dohlíželi Mikuláš s čertem.

"Policisté u řidičů provedli základní kontrolu a dále je předali dětem přestrojeným za čerty, Mikuláše a anděly, aby mohly pod vedením a dohledem policistů poděkovat vzorným řidičům, že dodržují pravidla silničního provozu a naopak vyčinit těm, kteří se dopustili drobných prohřešků nebo přestupků," řekla mluvčí Jiřina Vybíhalová.

"Řidiči, kteří měli vše v pořádku, obdrželi od dětí čokoládovou figurku Mikuláše a drobný dárek, který jim děti vyrobily. Přestupci se museli spokojit s figurku čerta nebo s uhlím. Některé řidiče děti také požádaly, aby jim zarecitovali básničku nebo zazpívali písničku. Jejich překvapené pohledy postupně přešly v úsměv a dobrou náladu. Někteří marně vzpomínali na básničky či písničky s mikulášskou tematikou," doplnila.

A jak si řidiči vedli? V podstatě byli vzorní, protože košíček s figurkami Mikuláše zel zakrátko prázdnotou. Našli se však i řidiči, kteří kvůli drobným prohřeškům museli slíbit, že se polepší.

"Cílem akce bylo seznámit děti s prací dopravní policie a názorně jim ukázat, co je v chování účastníků silničního provozu správné a čeho by se naopak měli vyvarovat. Dílčím cílem pak bylo působit preventivně na samotné řidiče," uzavřela.

Další články