Zde může být vaše reklama.

Řidiči pozor! Údržba D35 u Litovle ovlivní prázdninový provoz

Řidiči pozor! Údržba D35 u Litovle ovlivní prázdninový provoz

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

28. 06. 2021 - 10:56

Ředitelství silnic a dálnic informuje řidiče o tom, že preventivní údržba dálnice D35 se v příštích dnech, týdnech a měsících projeví u sjezdu do Litovle směrem na Mohelnici. Od čtvrtka 1. 7. do úterý 31. 8. 2021 totiž potrvá revize odvodnění mostu číslo 130.2 vedoucího přes železniční koleje.

Polovina mostu umístěného v kilometru 249 provozního staničení bude opravena z důvodu dosluhujícího systému odvodnění. Stojící voda způsobovala propad vozovky, proto bude rekonstruován odtok podél římsy a přidáme také odvodňovací trubky včetně odvodňovacího proužku z plastbetonu. Za mostem vznikne nová opěrná zídka a pod mostem opravíme žlab vedený podél vlakových kolejí.

"Práce budou probíhat za předem domluvených výluk trakčního vedení. Z hlediska silničního provozu je připravena jen částečná uzavírka dálnice. Veškeré činnosti proběhnou pouze na zpevněné krajnici a v pravém pruhu směru do Mohelnice, tudíž řidiči projedou kolem stavby plynule levým pruhem. Směr Olomouc zůstane zcela nedotčen," prozradil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Cena opravy by se měla vyšplhat na necelé tři miliony korun bez DPH. Ředitelství silnic a dálnic upozorňuje řidiče, aby byli při průjezdu kolem staveniště opatrní.

Další články