Zde může být vaše reklama.

Řidiči z Uničova se dočkali nového kruhového objezdu

Řidiči z Uničova se dočkali nového kruhového objezdu
Nový kruhový objezd v Uničově. Podle představitelů kraje má ulevit dopravě v místě.

foto: Libuše Čechová, Olomoucký kraj

18. 11. 2020 - 14:48

Přestřižení pásky. Tím v pondělí 16. listopadu vyvrcholila přestavba křižovatky ulic Mohelnická, Jiřího z Poděbrad a Hrdinů v Uničově. Zástupci Olomouckého kraje, kteří se slavnostního přestřihování pásky zúčastnili, si od nového kruhového objezdu slibují zklidnění dopravy ve vysoce frekventovaném místě.

„Náročná přestavba důležité křižovatky zajistí do budoucna snížení rychlosti a tím pádem zvýšení bezpečnosti silničního provozu v této lokalitě. Významnou část nákladů, které přesáhly 14,5 miliónu korun, pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha (ODS).

Stavební úpravy se týkaly vozovky, a také přeložek vodovodu a sdělovacích silnoproudých kabelů. Nové jsou také rozvody veřejného osvětlení, chodníky. Pracovníci kolem kruhového objezdu vysadili zeleň.

„Celý projekt je společným dílem tří investorů, a to Správy silnic Olomouckého kraje, města Uničova a Vodohospodářské společnosti Olomouc.  Město Uničov bylo před více než deseti lety průkopníkem přípravy společných investičních akcí více subjektů. Tento přístup je i v současnosti veden snahou, aby veřejně užívané plochy byly v co nejmenší míře zatěžovány rekonstrukcemi v režii jednotlivých subjektů probíhajícími v různých časech," řekl náměstek hejtmana, člen představenstva Vodohospodářské společnosti Olomouc Dalibor Horák (ODS), který v minulosti působil také jako starosta Uničova.

Rekonstrukce trvala necelých pět měsíců, předcházela jí projektová a administrativní příprava. Firma, kterou kraj vybral, měla objezd dokončit 17. listopadu, termín se podařilo dodržet.

Další články