Zde může být vaše reklama.

Řidička v Dubu nad Moravou nedala přednost, došlo ke srážce

Řidička v Dubu nad Moravou nedala přednost, došlo ke srážce

foto: Policie ČR

03. 03. 2022 - 11:37

Ve středu 2. března po půl šesté večer vyjížděli policisté k dopravní nehodě dvou osobních aut v obci Dub nad Moravou. Podle prvotních informací sedmačtyřicetiletá řidička, jedoucí od Olomouce na Tovačov, zřejmě nerespektovala dopravní značku ,,Stůj, dej přednost v jízdě“, a bez zastavení měla vjet do prostoru čtyřramenné křižovatky, kde se střetla s dalším osobním autem.

"Za jeho volantem seděla pětasedmdesátiletá žena, která jela po hlavní pozemní komunikaci ve směru od Prostějova. Při dopravní nehodě utrpěla zranění jak řidička Fabie, tak i její dva spolucestující. Všechny zraněné si převzala do péče zdravotnická záchranná služba, které je transportovala do Fakultní nemocnice Olomouc," uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

"Alkohol za volantem vyloučila u obou řidiček provedená dechová zkouška. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 300 000 korun," dodala k případu Vaňharová.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí ženě trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta nebo peněžitý trest.

Další články