Zde může být vaše reklama.

ŘSD v kraji investovalo stovky milionů do oprav a údržby

ŘSD v kraji investovalo stovky milionů do oprav a údržby

foto: ŘSD - Olomoucký kraj

12. 01. 2021 - 12:14

Stovky milionů v loňském roce investovalo Ředitelství silnic a dálnic v Olomouckém kraji do oprav a údržby silnic a dálnic, které má ŘSD ve své správě. Účet za opravy a údržbu, diagnostiku i odborné prohlídky majetku, který ředitelství v regionu spravuje, se vyšplhal na 584 300 000 korun.

Nejvíce peněz šlo do rekonstrukce postřelmovského obchvatu, v rámci oprav mostů byl nejdražší ten v Bukovicích, kde vzniklo zcela nové přemostění. Desítky milionů šly také do běžné letní a zimní údržby, pod kterou spadá i oprava dopravního značení v rámci Olomouckého kraje.

"Nejdražší opravou loňské sezóny je rekonstrukce obchvatu Postřelmova. Nový povrch silnice I/44 mezi Zábřehem na Moravě a Bludovem vyšel na 104 milionů Kč bez DPH. Kategorii opravených mostů cenově vévodí akce v Bukovicích, kde se jezdí po novém přemostění oceněném do výše 10,6 milionu Kč bez DPH. Další desítky milionů polkla letní a zimní údržba, respektive správa dopravního značení v kraji," uvedl mluví krajského ŘSD Miroslav Mazal.

Výsledek je podle Mazala jasný. Kvalitní komunikace, které doprovází zvýšená bezpečnost silničního provozu. Správa Olomouc se kromě ověřených technologií pustila také do několika testů. Na vytipovaných místech byla k opravě výtluků použitá technologie Futtec.

"Specialita pojízdného zářiče slibuje rychlé a kvalitní opravy nerovností, což v praxi ukáže až čas. Zarovnané úseky jsou sledovány, aby z experimentu bylo možné vyvodit předpoklady možného použití v dalších případech rychlejších a efektivnějších oprav krajských silnic," doplnil.

Další články