Zde může být vaše reklama.

KALAMITA NA SEVERU! Sníh byl nepřekonatelnou překážkou pro autobusy, ale i pro sypače

Sníh byl nepřekonatelnou překážkou pro autobusy, ale i pro sypače

foto: HZS Olomouckého kraje

03. 12. 2023 - 13:43

Zatímco v Olomouci sice také neustále sněžilo, ale silnice byly relativně sjízdné, na severu Olomouckého kraje byla situace o poznání horší. Hasiči museli zasahovat u mnoha dopravních nehod a vyjetí aut ze silnice. Místy se silnicemi opravdu nedalo při nejlepší vůli projet. 

"Zasahujeme u obce Rejvíz na komunikaci z Jeseníku do Zlatých Hor, kde havaroval linkový autobus. Sjel do příkopy, kde zapadnul. Cestovalo v něm 12 osob, jedna se při kolizi zranila. Pasažéry jsme evakuovali a přepravujeme ve spolupráci s dobrovolnými jednotkami do Jeseníku. Autobus vytáhneme vyprošťovacím jeřábem," popisovala v sobotu dopoledne Luicie Balážová, tisková mluvčí HZS Olomouckého kraje. 
Také upozornila řidiče, že oblast nad Šternberkem byla v sobotu kvůli klimatickým podmínkám špatně sjízdná na všech komunikacích v okolí. Na silnici č. 444 z Lipiny na Těšíkov hasiči vyprostili dvě osobní auta, která zde zapadla v závějích. Hasiči museli vyjet také vyprostit auto k obci Huzová. V oblasti se tvoří sněhové jazyky a závěje.
Hasiči povolali nad Šternberk sypače, aby silnici zprůjezdnily.
Jenže ani sypače nebyly všude v kraji všemocné. "Od rána evidujeme v souvislosti se sněhovou nadílkou i další události. Vyprostili jsme například dva sypače ve Štítech a Velké Kraši z příkopů," dodala Lucie Balážová.
V Olomouci se problémy projevily jen v rámci MHD. V sobotu odpoledne a večer nejezdila linka 11 na kopeček, do Radíkova a lošova -  z důvodu nesjízdnosti komunikací. Linky byly ukončeny na zastávce Samotišky a otáčeny přes kruhový objezd. Dále pokračovaly na svůj čas ze Samotišek směr Hlavní nádraží. Nahoru vyjely až pozdní večerní spoje.

 

 

Další články