Zde může být vaše reklama.

Soutěž Zelená škola zná vítěze, uspělo i hejčínské gymnázium

Soutěž Zelená škola zná vítěze, uspělo i hejčínské gymnázium

foto: Olkraj.cz

29. 07. 2021 - 14:20

Šestnáct škol. Tolik se jich přihlásilo do soutěže Olomouckého kraje Zelená škola. Ta hodnotí ekologické aktivity vzdělávacích institucí v regionu a také jejich projekty sloužící k ochraně přírody. Za cíl má mimo jiné motivovat žáky k tomu, ab se chovali zodpovědně k životnímu prostředí.

Vítězové soutěže už jsou známí, na oficiální ocenění si ale ještě počkají. Ceny se rozdávali v celkem pěti kategoriích, podle stupňů škol.

„Ačkoli vítěze jednotlivých kategorií už známe, samotné předání ocenění proběhne až v novém školní roce, a to 13. září,“ uvedl Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství..

„Vítězné školy dostanou finanční příspěvek ve výši třicet tisíc korun, který mohou použít třeba na nákup výukových pomůcek, zahradního nářadí a materiálu, dětských herních prvků a úhradu služeb vztahujících se k ekologické výchově,“ dodal radní Jakubec.

Školy, které v soutěži uspěli a své kategorie ovládli, teď mohou dva roky využívat titul Zelená škola Olomouckého kraje.

Vítězové v jednotlivých kategoriích

kategorie: Mateřská škola: Mateřská škola POHÁDKA, Zábřeh

kategorie: Základní škola – I. a II. Stupeň: Základní škola Senice na Hané

kategorie: Gymnázium: Gymnázium, Olomouc – Hejčín

kategorie: Střední škola vzdělávající žáky v oborech vzdělání zaměřených na lesnictví, ekologii a zemědělství: Střední lesnická škola, Hranice

kategorie: Škola samostatně zřízena pro děti a žáky se speciálními vzdělávacími potřebami: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola Přerov

Další články