Zde může být vaše reklama.

SPEED MARATHON: Policisté kontrolovali dodržování předpisů

SPEED MARATHON: Policisté kontrolovali dodržování předpisů
Policisté kontrolovali dodržování předpisů

04. 04. 2019 - 10:28

Olomoucký kraj - Krajské ředitelství policie v Olomouckém kraji se ve středu 3. dubna zapojilo do dopravní bezpečnostní akce, která se koná po celé Evropě pod názvem SPEED MARATHON.

"Výběr kontrolovaných úseků nebyl jen na policii, ale podíleli se na něm sami občané, kteří měli možnost v rámci kampaně své typy zaznamenávat na speciální internetové stránce," uvedla koordinátorka prevence Marta Vlachová.

V Olomouckém kraji občané vytipovali přes 500 míst. "Z došlých návrhů jsme vybrali v každém okrese mezi osmi až jedenácti místy, kde kolegové prováděli kontroly. Policisté okresních dopravních inspektorátů se zaměřili hlavně na dodržování nejvyšší povolené rychlosti, což bylo prioritou této akce. Při kontrole jim ale neunikly ani ostatní dopravní přestupky, kterých se řidiči dopouští. Například jízda pod vlivem návykových látek a alkoholu, hlavně v časných ranních hodinách, dále telefonování za jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů při přepravě dětí a technický stav vozidel," doplnila Vlachová.

V kraji se do akce zapojilo celkem 62 policistů, kteří během akce zkontrolovali 555 aut. Přestupek zjistili u 272 z nich. Na pokutách vybrali přes 130 tisíc korun. Nejčastěji řidiči překračovali rychlost.

-lub-

Další články