Zde může být vaše reklama.

Chirurgická věž Šternberská nemocnice nabízí šetrnější operace

Šternberská nemocnice nabízí šetrnější operace

foto: Nemocnice Šternberk

05. 11. 2019 - 15:00

Špičkové vybavení operačních sálů Nemocnice Šternberk se rozrůstá o novou chirurgickou věž, díky které čekají pacienty ještě šetrnější laparoskopické zákroky na chirurgicko-traumatologickém oddělení. Přístroj zmírní pooperační bolesti a zkrátí dobu hospitalizace pacientů. Investice ve výši 2 milionů korun přispěje k většímu komfortu pacientů během laparoskopických zákroků.

Díky této investici mají zdravotníci k dispozici nejmodernější vybavení pro laparoskopické operace. „Nová chirurgická věž odpovídá nejmodernějším standardům bezpečnosti a operace pomocí několika vpichů je pro pacienta podstatně šetrnější, než při konvenčním zákroku,“ vysvětluje Jan Smetka, primář chirurgicko - traumatologického oddělení Nemocnice Šternberk s tím, že až 90 procent operací slepých střev, žlučníků a pupečních, tříselných či bráničních kýl se provádí laparoskopicky a počty každoročně stoupají.

Pro pacienta má laparoskopie velkou výhodu v tom, že jakožto moderní endoskopická metoda nepředstavuje tak velkou zátěž pro tělo. „Místo masivní, neestetické jizvy má pacient pouze tři vpichy po nástrojích a snižuje se riziko, že se rána zanítí. Pacient také zažívá menší pooperační bolesti a podstatně kratší dobou pozákrokové hospitalizace,“ uvádí primář Smetka s tím, že miniinvazivní operační metodou provádí i operaci křečových žil pomocí laserového vlákna, což svědčí o neustálém rozvoji chirurgie a rozšiřování operačních výkonů s důrazem na moderní a miniinvazivní postupy prováděné právě laparoskopicky.

Pořízením nové chirurgické věže pokračuje Nemocnice Šternberk v modernizaci vybavení operačních sálů. „Máme instalován nový operační stůl s trakční deskou a nový mobilní ultrazvuk. Letos jsme také zprovoznili moderní chladící jednotky a obnovili jsme dezinfekční automaty na centrální sterilizaci. Do Nemocnice Šternberk pořizujeme dlouhodobě moderní zdravotnické technologie," doplňuje hlavní správce společnosti Středomoravská nemocniční, která nemocnici ve Šternberku provozuje, Pavel Gottwald.

Chirurgicko-traumatologické oddělení Nemocnice Šternberk má dlouholetou tradici a disponuje více než čtyřicítkou lůžek. Všechny pokoje jsou s vlastním sociálním zařízením a nadstandardní pokoje jsou jednolůžkové. Chirurgicko-traumatologické oddělení poskytuje operace varixů bez finanční spoluúčasti pacienta pomocí laserové technologie, která je velmi šetrná a zajišťuje optimální kosmetický efekt.

Další články