Zde může být vaše reklama.

MIGRANTI NA PARKOVIŠTI Syřané skončili v Mohelnici, přeplněnou dodávku zajistila policie

Syřané skončili v Mohelnici, přeplněnou dodávku zajistila policie

foto: Policie ČR

18. 10. 2023 - 10:41

Mohelnice – Nejedna reklama na skříňová vozidla slibuje, jak velké množství zboží převezete v nákladním prostoru. Převaděčské gangy ovšem využívají tento prostor pro nehumánní přepravu lidí. Podobně tomu bylo i v případě, kdy v úterý odhalila policie u Mohelnice dodávku, kde se tísnily čtyři desítky lidí, evidentně migrujících přes Česko na západ.

"Dnes po desáté hodině jsme přijali oznámení o pohybu podezřelého dodávkového vozidla u Mohelnice. Policisté za několik minut vozidlo nalezli. Bylo odstavené nedaleko čerpací stanice na dálnici D35 v Mohelnici," řekl mluvčí policie Libor Hejtman. Bohužel se policii nepodařilo najít řidiče, který zmizel s předtuchou tvrdého postihu neznámo kam. Ve voze bylo 41 běženců ze Sýrie, mezi nimi i děti.

Nedávno jsme v Hanáckém večerníku popisovali případ, kdy prostějovští strážníci na popud občanů zajistili pětici nelegálních migrantů nedaleko dálnice na okraji města. Tehdy se rychle podařilo zajistit kromě vozu i převaděče, protože u Prostějova měl defekt, vysadil osádku a vydal se s autem do blízké autoopravny. Také v tomto případě šlo o skupinu Syřanů putujících do Německa.

Foto: Policie ČR

Další články