Zde může být vaše reklama.

Podzim přituhuje Teploty v kraji začátkem týdne skokově klesnou

Teploty v kraji začátkem týdne skokově klesnou

foto: Pixabay

28. 10. 2019 - 06:00

Až skoro do konce října jsme byli rozmlsaní vysokými teplotami, to se ovšem začátkem posledního říjnového týdne změní. Teploty skokově klesnou a o dvacítkách z minulých dnů si můžeme nechat maximálně zdát.

V pondělí na nás čeká ráno oblačno až zataženo, na jihovýchodě doznívající déšť. Od severozápadu přijde během dne ustávání srážek a většinou bude polojasno. Nejvyšší teploty se přes den budou pohybovat mezi 9 až 12 stupni Celsia, na horách pak budou 2 až 6 stupňů. Slabý, během dne přechodně mírný severní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu.

Úterý v kraji si pro nás připraví polojasno až oblačno, během dne přechodně až zataženo. Místy se objeví přeháňky, nad 600 metrů dokonce sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 1 až 5 stupni Celsia. Nejvyšší denní teploty pak od 6 až do 10 stupňů. Slabý, postupně mírný severní vítr bude foukat v rychlosti od 2 až do 6 metrů za sekundu.

Středa přinese do kraje opět jasno až polojasno, ráno a dopoledne se může ojediněle vyskytovat nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty budou -2 až +2 stupně Celsia. Nejvyšší denní teploty pak 4 až 8 stupňů. Mírný severní až severovýchodní vítr bude foukat v rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu a večer bude slábnout.

 

Další články