Zde může být vaše reklama.

Tragédie u Přáslavic: Motorkář nepřežil srážku s návěsem

Tragédie u Přáslavic: Motorkář nepřežil srážku s návěsem

foto: Policie ČR

21. 06. 2021 - 14:23

K tragické dopravní nehodě došlo v neděli 20. června krátce před 18. hodinou na silnici I. třídy číslo 35 ve směru jízdy od Přáslavic k dálnici D35. Srazil se návěs nákladního auta s motocyklistou. Ten i přes veškerou snahu záchranářů nepřežil.

"Podle prvotních informací se měl devětadvacetiletý řidič cizí státní příslušnosti se svým nákladním vozidlem v místě sjezdu k dálnici, v nepřehledné pravotočivé zatáčce, otáčet přes dvojitou plnou čáru, přičemž přehlédl a ohrozil šedesátiletého motocyklistu jedoucího v pravém průběžném pruhu ve směru od Olomouce k dálnici. Motorkář měl na vzniklou kolizní situaci zareagovat bržděním, které po chvíli vystřídal pád motocyklu s následným nárazem do levého zadního kola návěsu," popsala nehodu mluvčí policie Petra Vaňharová.

Řidič motorky během nárazu utrpěl zranění, se kterými byl předán do péče záchranářům. Těm se ho, i přes veškerou snahu, nepodařilo oživit a muž při převozu do nemocnice zemřel.

"Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až šest let," doplnila Vaňharová možnosti trestu pro řidiče návěsu.

Další články