Zde může být vaše reklama.

Pohled z Šeráku Turisté využili krásnou sobotu k výletu na jesenické hory

Turisté využili krásnou sobotu k výletu na jesenické hory

foto: Lukáš Blokša

10. 05. 2020 - 12:00

Ani koronavirus nezabránil lidem, aby se během krásného sobotního počasí, které včera panovalo, vydali do hor. Na jesenických turistických trasách se tak procházely skupinky lidí, kteří chtěli nachytat bronz, zapotit se při výšlapu, či jen využili toho, že trasy nebyly zase tak přeplněné, jak za normální situace bývá v podobných dnech zvykem.

Desítky lidí se sešly během sobotního odpoledne na Šeráku, kde se z výdejního okénka místní hospody, která má jinak vnitřní prostory zavřené, podával guláš v hlavní i polévkové variantě, klobása, bramboráčky a hlavně pivo. Normálně by zaplněné návrší u Šeráku a plné lavice před hospodou nebyly takovým divem, kdybyste však cestou nahoru vůbec někoho potkali.

"Musím říct, že jsem byla překvapená, kolik lidí se tady nahoře shromáždilo. Přitom během výšlapu jsme prakticky nikoho nepotkali," prozrazovala jedna z turistek, Martina, která si během odpovědi dávala gulášovou polévku, kterou zapíjela pivem.

Podobně situaci popisovali také lidé, kteří si na Šerák vyšlápli od města Jeseník přes Horní Lipovou.

"Vystoupili jsme v deset z vlaku, který přijel z Olomouce. Skoro nikdo s námi nejel, tak jsme si mysleli, že tady třeba tolik lidí nebude. A prakticky celá cesta nám to potvrzovala. Vždyť jako první jsme potkali někoho až tady těsně pod vrcholem," oddychoval turista Marek poté, co se osvěžil pivem a krátce na to se vydal dolů směrem do Ramzové.

Podobná situace panovala na více místech a turistických cílech po celém pohoří Jeseníků. Lidé se vydali hlavně na Praděd, také stezkou Bílé Opavy, desítky z nich pak různými směry procházely od Ramzové, až po město Jeseník. Plno bylo také ve Vrbně pod Pradědem.

Další články