Zde může být vaše reklama.

U Loučné nad Desnou se srazil traktor s náklaďákem

U Loučné nad Desnou se srazil traktor s náklaďákem

foto: HZS Olomoucký kraj

05. 11. 2020 - 08:53

AKTUALIZOVÁNO 12:56/ K nehodě nákladního auta a traktoru došlo v Loučné nad Desnou. Na místě jsou hasiči, řidič traktoru je v péči záchranářů.

"V Loučné nad Desnou zasahujeme u dopravní nehody nákladního vozidla a traktoru, ten po kolizi narazil do budovy. Asistovali jsme při ošetření zraněného řidiče, návazně předán do péče ZZS. Průjezd v místě s komplikacemi. Zajišťujeme únik prov. kapalin a další nutná bezpečnostní opatření," stojí ve zprávě, kterou hasiči zveřejnili na svém twitteru.

K nehodě se krátce po poledni vyjádřili také krajští policisté.

"Dnes, kolem šesté hodiny ráno jsme prostřednictvím zdravotnické záchranné služby přijali oznámení o dopravní nehodě mezi nákladním vozidlem a traktorem, která se stala mezi obcemi Loučná nad Desnou a Velké Losiny. Z prvotního šetření vyplývá, že nákladní vozidlo, řízené třicetiletým mužem (cizinec), které jelo ve směru od Loučné nad Desnou na Velké Losiny, mělo z prozatím přesně nezjištěných příčin, zezadu narazit do traktoru, který řídil sedmačtyřicetiletý řidič, a který byl odstavený vpravo, mimo komunikaci. Traktor byl po nárazu odhozen vpravo, kde narazil do domu. Řidič nákladního vozidla měl po nárazu vyjet vlevo, mimo komunikaci, kde narazil do živého plotu a dalšího oplocení a zastavil se před přilehlým domem. Při nehodě došlo ke zranění řidiče traktoru, který skončil v péči zdravotnické záchranné služby a byl převezen do nemocničního zařízení. Alkohol byl u obou účastníků nehody vyloučen dechovými zkouškami. Celková hmotná škoda je v tuto chvíli odhadována na předběžně 700 000 korun. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako celý její průběh a míra zavinění, jsou předmětem dalšího šetření," uvedla mluvčí policie Irena Urbánková.

Další články