Zde může být vaše reklama.

Srážek se zvířaty přibývá U Třeštiny na Šumpersku srazilo osobní auto divoké prase

U Třeštiny na Šumpersku srazilo osobní auto divoké prase

foto: Policie ČR - Šumperk

04. 10. 2019 - 12:00

Policisté řeší čím dál více případů nehod, během kterých se auto srazí s divokou zvěří. Od včerejšího podvečera do dnešního rána vyjeli dopravní policisté ze Šumperska hned ke třem nehodám, na nichž měla podíl lesní zvěř.

 

"Při jedné z nich, k níž došlo včera krátce po osmé hodině večer na silnici mezi obcemi Třeština a Police, se lehce zranil řidič, který se úhybným manévrem snažil zabránit střetu s divokým prasetem. Přitom však s vozem značky BMW sjel vpravo mimo silnici a jeho jízda skončila nárazem do stromu. Škoda způsobená na vozidle byla předběžně odhadnuta na čtvrt milionu korun," uvedla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

"K další nehodě s účastí lesní zvěře došlo dnes krátce po půlnoci v Loučné nad Desnou, část Filipová. Řidiči Mercedesu tam z pravé strany bezprostředně před vozidlo vběhla srna, která po střetu s vozidlem uhynula," doplnila Vybíhalová.

Obdobnou zkušenost má za sebou také řidič nákladního vozidla, jemuž dnes po páté hodině ráno zkřížila cestu z Rýmařova na Sobotín laň. Také v tomto případě došlo k úhynu zvěře.

Další články