Zde může být vaše reklama.

Vysypaný kamion U Zlatých Hor včera došlo ke dvěma nehodám

U Zlatých Hor včera došlo ke dvěma nehodám

foto: Policie ČR

06. 02. 2020 - 15:00

Hned dvě nehody během včerejšího dne řešili policisté u Zlatých Hor. První z nich, během které sjel řidič osobního auta do příkopu, se obešla bez zranění. Ke zraněním přišli účastníci druhé nehody, během které se srazilo auto s návěsem a náklaďák.

"Nepříjemnou zkušenost má za sebou starší řidič, který ve středu 5. února 2020 krátce před půl jedenáctou dopoledne havaroval s vozem Hyundai u Zlatých Hor. Během jízdy ve směru od Ondřejovic nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost jízdy stavu pozemní komunikace. S vozem přejel do protisměru, sjel do silničního příkopu a poškodil oplocení přilehlé zahrady. Jeho jízda skončila až nárazem do stromu. Havárie se naštěstí obešla bez zranění. Vznikla při ní škoda za předběžně 155 tisíc korun. Řidič se na místě podrobil dechové zkoušce, která vyloučila, že by řídil pod vlivem alkoholu. Přestupek motoristy policisté vyřešili uložením pokuty," popsala první nehodu Jiřina Vybíhalová, mluvčí policie

To ale nebyl jediný zásah policistů u Zlatých Hor, který včera absolvovali.

"Včera o půl jedenácté dopoledne došlo k dopravní nehodě také na silnici II/445, v úseku mezi Heřmanovicemi a Zlatými Horami. Podle prvotního šetření tam řidič Scanie dostal při sjíždění kopce s návěsem naloženým dřevem smyk, ve kterém sjel návěs do protisměru a narazil do protijedoucího nákladního vozu značky Ford Tranzit. Při nehodě utrpěl zranění jak řidič, tak spolujezdec z tohoto vozidla. Oba zraněné záchranáři přepravili k ošetření do nemocnice. U obou řidičů policisté provedli dechové zkoušky, které vyloučily, že by usedli za volant pod vlivem alkoholu. Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na čtvrt milionu korun. Veškeré okolnosti, za nichž k této dopravní nehodě došlo, jsou předmětem dalšího šetření," uvedla mluvčí Vybíhalová k druhému případu.

Další články